O șansă în plus pentru „curajul” lui Grindeanu! Vezi cine îi dă de „doi bani speranțe” fostului ministru!

80

Bântuit mai mereu, în ultimele luni, de spaima de a candida bărbătește împotriva liberalului Robu pentru mandatul de primar al Timișoarei, liderul social-democrat local Sorin Grindeanu primește o mână de ajutor de unde nu se aștepta: de la… președintele Iohannis!

Care, la rândul lui, speriat de scorul aproape rușinos pe care îl are PNL in sondajele de opinie (asta, deși partidul insipizilor Gorghiu si Blaga stă în opoziție de vreo doi ani de zile) a decis, se pare, să treacă peste decizia CCR și să impună desfășurarea alegerilor locale în două tururi. Sunt semne destul de clare că Iohannis – care tocmai a declarat la Iași că-și dorește revenirea la această formă de alegere a primarilor – va pune presiune pe premierul Cioloș să recurgă la o ordonanță de urgenţă pentru schimbarea „schimbării” la localele din luna Iunie. În ce privește bătălia pentru Primăria Timișoara, pentru pesediști alegerea în două tururi de scrutin a primarului ar putea fi o șansă, cât de mică, să-l învingă pe Robu!

Ce nu au reușit pesediştii pe vremea când Ponta le era far călăuzitor și premier și pe când socrul acestuia, „bănățeanul autentic” Ilie Sârbu, tăia și spânzura prin Timiș (numai pentru Timișoara si Timiș nu a fost în stare să facă nimic!), ar putea să li se întâmple acum, odată cu noua poziție a președintelui ţării. Ba dimpotrivă, la acea vreme Ponta și cu Blaga bătuseră palma tocmai ca alegerile locale să aibă loc într-un singur tur, într-un dispreț deplin pentru ideea de democrație participativă!

Singura, grea dilemă, nu-i vorbă, pentru Grindeanu, Poenaru si restul oștii de strânsură a PSD Timiș, ar fi să și găsească un biet candidat în competiția cu Robu!
Cum în ce-l privește pe Grindeanu, nici în cazul desfășurării alegerilor locale în două tururi, nimeni (nici măcar el ! ) nu-și face iluzii ca ar avea curajul să intre in luptă contra actualului primar, rămâne probabilitatea ca unul dintre cei doi doctori pesediști, Florin Bârsășteanu si Marius Craina, să spele onoarea de „mare luptător” a președintelui PSD Timiș!

Redacția

LĂSAȚI UN MESAJ