O propunere: Barbu & Perjovschi

160

Cum hotărârea președintelui american, Donald J. Trump, de a ridica un zid de-a lungul frontierei între Statele Unite și Mexic întristează profund și “mase largi” de cetățeni români, propun ca, după realizarea proiectului, Zidul să fie “zugrăvit” de Ion Barbu și Dan Perjovschi.

Până la jumătatea Zidului, Barbu zugrăvește partea de zid ce scoate limba la mexicani; Perjovschi – partea de zid ce-i face mai bogați pe americani, tăindu-le și pofta de a consuma droguri cu căldarea.

Ajunși la jumătatea Zidului, Barbu și Prejovschi fac schimb de locuri de muncă. Să vadă și Perjovschi cum e să te lase mexicanii “cu ochii în soare”; să vadă și Barbu cum e să fii bogat asemenea sărmanilor comuniști de la Hollywood.

Pe Ion Barbu îl conving eu — îmi e dator vândut, ba am și colaborat la multe alte proiecte răvășitoare.

Pe Dan Perjovschi nu-l cunosc personal, așa că am nevoie de un intermediar de nădejde.

Nu vă faceți nicio grijă în legătură cu fondurile necesare acestui proiect plastico-faraonic. A găsit el Trump bani pentru Zid, găsesc și eu bani pentru “umanizarea” proiectului său.

Cred că SRI ar putea să finanțeze acest proiect, oferind banii pe care-i va recupera de la 007 Sebi Ghiță. Ar putea fi invitați să-și “aducă aportul” și Cocoș, Pescariu, Videanu, Vanghelie, Dragnea și “alți iubitori de frumos”.

Dacă SRI ne va refuza, invocând faptul că ei se ocupă doar de siguranța națională a României, nu și de cea a altor națiuni, atunci poate ne pun o vorbă bună la DIE.

Ne-ar putea ajuta fostul Administrator al Domeniilor DIE, Teodor Meleșcanu, de care Externele nu se lasă despărțite nici moarte și-l țin lipit de ele încă de pe când era adolescent.

Mai ales că “Dom’ Teo”, cum îl alintă criticii de specialitate, este un mare iubitor de “artă nouă”, el fiind cel care i-a invitat pe alegătorii români, supărați ca stau la cozi imense la Paris, să se ducă, neică!, să voteze la Nancy “mai ales că este un oraș superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franța și care este bine cunoscut și in Romania”.

Dacă susnumitul “art nouveau” ăsta e bine cunoscut și în România, de ce n-ar fi și Barbu & Perjovschi și mai bine cunoscuți în Mexic și Statele Unite?

Iată mai jos “kilometrul zero” de la care se pot pune pe treabă îndrăgiții noștri artiști.

trump-zid

LĂSAȚI UN MESAJ