O primărie din vestul țării, dispusă să cheltuiască peste 15 milioane de lei pentru reabilitarea tramvaielor

144

După cum Banatul Azi vă informa în urmă cu câteva luni, aroximativ 20 de tramvaie din Arad vor fi modernizate cu fonduri europene. Este vorba despre tramvaie construite între anii 1960 şi 1967, pe care municipalitatea le-a cumpărat în anii 1990 din oraşe din Germania sau Austria.

Practic, tramvaiele vor fi refăcute complet, atât în interior, cât şi în exterior, şi vor fi dotate cu instalaţii de climatizare, echipament de acces pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii şi instalaţii de absorţie şi refulare a aerului.

Primăria a lansat licitaţia, iar modernizarea face parte dintr-un proiect mai amplu care mai cuprinde cumpărarea a opt tramvaie noi de la Astra Vagoane, implementarea unui sistem electronic de taxare, sisteme de localizare a vehiculelor, dotarea cu camere de supraveghere, sisteme acustice de informare a pasagerilor, dar şi reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Pădurii, pe tronsonul cuprins între străzile Abatorului şi Conduraşilor.

Primăria este dispusă să plătească pentru modernizarea celor 20 de tramvaie, peste 15.600.000 lei. Ofertele la licitaţie pot fi depuse până pe data de 11 februarie, iar câştigătorul va fi anunţat până cel târziu în cea de-a doua jumătate a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ