O pensionară din vestul țării, amendată cu 1.200 de lei pentru că și-a dat jos masca de pe nas, ca să își dezaburească ochelarii

168
sursa foto: ziardehunedoara.ro

O pensionară din județul Hunedoara a fost amendată, pentru că a fost surprinsă cu masca sub nas. Femeia în vârstă de 68 de ani se afla în zona ieșirii din Piața Agroalimentară din Deva, moment în care și-a dat masca de pe nas ca să-și dezaburească ochelarii. Un polițist a văzut-o și a amendat-o cu 1.200 de lei.

Doar că femeia a cerut anularea procesului verbal și dosarul s-a judecat, pe fond, la Judecătoria Deva, conform ziardehunedoara.ro. Hunedoreanca a cerut înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Trebuie de precizat că data la care a fost amendată pensionara, respectiv 8 noiembrie 2020, este din perioada în care Piața Agroalimentară din Deva a fost închisă, în baza unei hotărâri a Guvernului, ca măsură de protecție față de infecțiile cu coronavirus. Ceea ce însemană că hala era goală (!), fiind deschise doar magazinele cu produse alimentare din interiorul pieței.

„În motivarea plângerii sale, în fapt, petenta a arătat că, în data de 8 noiembrie 2020, în jurul orei 16:30 – 16:40, la ieșirea din sectorul brânzeturi (Șugag II) din incinta Pieței Agroalimentare, purtând mască de protecție conform legislației în vigoare, întrucât îi erau aburiți ochelarii și zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea șterge și a-și putea șterge ochelarii. A menționat petenta că se afla în zona ușii de ieșire spre gară și nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puțin 5 metri”, a arătat instanța.

Femeia susține că în fața sa a apărut un polițist, care i-a cerut pe un ton agresiv să se legitimeze. Deși a încercat să-i explice motivul pentru care și-a dat jos masca de pe nas, agentul nu a ascultat-o. Dimpotrivă, a devenit și mai dur în exprimare, se precizează în acțiunea pensionarei.

Detaliile dosarului le puteți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ