O nouă procedură chirurgicală minim invazivă, la Timișoara. Recuperarea pacientului, în câteva ore. VIDEO

1416

Noua tehnică minim invazivă de protezare de șold a fost realizată la Clinica de Ortopedie din Timișoara, pentru a doua oară, la același pacient.

Avantajele unei astfel de proceduri chirurgicale, minim invazive, sunt: recuperarea rapidă a pacientului precum și deteriorarea minimă a tesului osos. De asemenea, această proteză oferă pacientului o mobilitate mult mai bună și de lungă durată.

“Începe să devină o procedură de rutină având în vedere că deja am făcut mult mai multe cazuri decât ne așteptam, avem deja 5 proteze puse pe acest abord minim invaziv, abord anterior, este adevărat că este un abord, pentru noi mai complex, pentru pacient extrem de confortabil, după cum ați observat, pacientul nostru care este la a doua proteză deja de aseară umblă, circulă și astăzi va pleca acasă. Ca să plece acasă a două zi după o intervenție chirurgicală majoră de acest gen, eu cred că este mare lucru.“, a spus prof.univ.dr. Jenel Marian Pătrașcu, medic primar, șef de secție Clinică de Ortopedie a Spitalului Județean din Timisoara.

“Pot să umblu fără bastoane, cârje, deja ieri dupa 6 ore am început să merg, dureri nu am, efectiv nimic. Nu am luat nici calmante în afară de antibioticele necesare. Am făcut același abord minim invaziv în față cu aceeași proteză pe ceramică cum a fost și data trecută. Ce să vă spun: extraordinar, am avut încredere în această echipă de profesioniști, am revenit tot la ei și dovada este că mă vedeti ca dupa 24 de ore că merg cum merg.”, a spus Dragoș Ionel Coman, pacient.

“După prima operație nu am avut dureri, după 12 zile mi-au scos firele, iar eu după 2 zile am putut să conduc, fără dureri, fără nicio problemă. Recuperarea extraordinară, fără să faci mari exerciții și mari eforturi am început să îmi reiau viața de zi cu zi.”, a mai spus Dragoș.

Din echipa de medici care au efectuat această procedură minim invazivă au făcut parte: prof.dr. Jenel Pătrașcu – medic primar șef secție, dr. Dan Cojocaru – medic specialist ortoped, dr. Mihai Săndesc – medic rezident, dr. Galiciu Carmen – anestezist.

sursa – televiziuneamedicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ