5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

O nouă pensie votată de parlamentari! Cine o va primi

O propunere de modificare şi completare a legii care reglementează noile pensii ocupaţionale în România a fost respinsă în Senat. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.
Senatul a respins, marţi, în şedinţa de plen, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă a deputatului PNL Florin Roman pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal care vizează asigurarea unui anumit regim fiscal pensiilor ocupaţionale.Potrivit raportului de respingere al Comisiei Economice, însuşit marţi de plen, propunerea legislativă stabilea pentru pensiile ocupaţionale un regim fiscal relativ similar fondurilor de pensii administrate privat sau fondurilor de pensii facultative. Raportul de respingere a întrunit în plen 90 de voturi „pentru”, 27 „împotrivă” şi 13 abţineri şi în consecinţă iniţiativa legislativă a fost respinsă.

Iniţiatorul, în expunerea de motive, a susţinut că prin acest regim se stabileau „o serie de corelări şi stimulente fiscale, astfel încât fondurile de pensii ocupaţionale să devină atractive atât pentru participanţi, cât şi pentru angajatorii dispuşi să îşi fidelizeze angajaţii”.

Sursa: capital.ro

Alte subiecte :

Parcarea multietajată în zona Gării de Nord

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat. Potrivit documentației,...

Siguranța alimentelor și igiena produselor, întru-un seminar de informare organizat de CCIAT | FOTO-VIDEO

Pentru a avea un mediu de afaceri bine informat, la curent cu tot ce e bine de știut în domeniul legislației, Camera de...

Citește și :