O mamă și nou-născutul ei morți în spital! Ce spune DSP despre acest caz teribil

553

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a deschis o anchetă administrativă la Spitalul Municipal Rădăuți, după ce o femeie și copilul ei nou-născut au murit sâmbătă.

Cătălina Zornescu, directorul DSP Suceava, a declarat că au fost solicitate documente medico-legale de la Serviciul de Ambulanță Județean, de la Spitalul Municipal Rădăuți şi de la medicul de familie al femeii. Despre acest caz a fost informat și Ministerul Sănătății.

”O eventuală anchetă profesională ar putea fi efectuată de Colegiul Medicilor”,a adăugat Zornescu, iar daca este necesar se va cere întrunirea Comisiei județene profesionale de analiză a mortalității materne, ce funcționeaza în cadrul instituției.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Adronachi, a declarat că ”este o anchetă în drerulare. Au fost anunțate autoritățile, conform procedurilor legale, Poliția şi DSP Suceava (…). S-au respectat toate procedurile și toate protocoalele terapeutice din partea medicilor, conform rapoartelor pe care le-am primit. (…) Se așteaptă raportul necropsiei și rezultatul de anatomie patologică”.

Femeia a fost internată în noaptea de vineri, iar în cursul dimineții de sâmbătă a nascut un baiețel. Acesta a fost resuscitat de doctorul neonatolog, dar fără succes. A fost pronunțat decesul, iar in aceeași zi starea mamei s-a agravat. Aceast nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a decedat.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ