O firmă italiană vrea să construiască noua legătură cu autostrada

90

O firmă italiană vrea să construiască noua legătură cu autostrada A1, de pe drumul național Timișoara – Arad. Aceasta a fost singura care s-a înscris în cursa pentru realizarea proiectului.

„Marți, 4 august 2020, a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului “Proiectare și execuție Drum de legătură autostrada A1 – DN 69”. A fost depusă o singură ofertă: Todini Costruzioni Generali SPA”, a anunțat DRDP Timișoara.

Acum, o comisie de specialitate din cadrul CNAIR analizează oferă depusă de italieni. Dacă totul este în regulă și se semnează contractul, atunci italienii vor avea la dispoziție 6 luni pentru a întocmi proiectul tehnic și 18 luni pentru a construi drumul de legătură. Acesta va avea 10 kilometri și va oferi șoferilor posibilitatea de a evita să străbată Dumbrăvița și Giarmata pentru a urca pe autostrada care duce spre Ungaria.

Valoarea proiectului este estimată la 200 de milioane de lei. Astfel, în zonă ar putea demara doua șantiere, dacă pornește și proiectul de extindere la 4 benzi a drumului județean 691, care leagă acum Timișoara de șoseaua rapidă spre Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ