O fetiţă născută în Anglia nu poate merge la grădiniţă în Timişoara!

504

Georgiana și părinții ei locuiesc într-o cameră dintr-o clădire dezafectată din Timișoara, plină de mucegai, fără încălzire, fără curent electric și fără apă caldă. Fetița de aproape 4 ani s-a născut în Anglia, iar părinții spun că britanicii i-au greșit numele pe actul de naștere. Din acest motiv, nu reușesc să îi facă certificat românesc și nici să o înscrie la grădiniță.

Cazul familiei Georgianei este de câțiva ani în atenția Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Reprezentanții primăriei spun că au încercat să rezolve problema cu actele, însă nu se poate decât prin ambasada din Anglia, ceea ce înseamnă că părinții micuței trebuie să meargă acolo.

„Problema este legată de actul de naștere greșit de Starea Civilă din Anglia, unde s-a născut fetița și unde au lucrat părinții ei o perioadă. Prenumele și numele fetiței sunt trecute invers, astfel că Starea Civilă din Timișoara nu poate elibera certificat de naștere românesc”, ne-a declarat Farkas Imre, viceprimarul Timișoarei.

Acesta mai spune că ambasada solicită prezenta părinților în Anglia, iar aceștia nu au bani să se deplaseze.

„Din acest motiv, micuța nu se poate înscrie la grădiniță, care este la un pas de locul unde locuiesc ei”, a mai spus viceprimarul Timișoarei.

Citeşte întreaga ştire:libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.