Timișul, campion la atragerea banilor statului! Peste 6% din sumele alocate ajung aici

107

Timişul, unul dintre cele mai bogate judeţe din România, a aratăt cel mai mare interes pentru banii statului, cu peste 2.000 de proiecte depuse în programul Start-Up Nation 2018, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şI Antreprenoriat.

Programul, aflat la a doua ediţie, a „retrezit spiritul antreprenorial” a peste 33.500 de aplicanţi până la închiderea aplicaţiei, în 12 februarie. Aplicaţia a fost deschisă 30 de zile. Proiectele din judeţul Timiş reprezintă 6% din numărul total de proiecte înscrise.

Bugetul programului Start-Up Nation anunţat la deschiderea ediţiei ar urma să fie de 2 miliarde de lei, care ar putea finanţa maximum 10.000 de start-up-uri. Finanţarea pentru fiecare start-up este de 200.000 de lei.

Fondurile de la stat sunt direcţionate în proporţie de minim 50% pentru achiziţionarea echipamentelor necesare, iar cealaltă parte pentru salariile angajaţilor, pentru chiria unui spaţiu, pentru cheltuielile cu consultanţa şi scrierea proiectului, pentru realizarea site-ului afacerii sau orice cheltuieli particulare necesită afacerea în cauză.

sursa: zf

LĂSAȚI UN MESAJ