O femeie a murit la scurt timp după naştere. Familia acuză medicii şi cere anchete

8045

O femeie de 35 de ani a murit, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, la Spitalul Judeţean din Focşani, la puţin timp după ce a născut, familia acuzând medicii că nu au vrut să îi facă femeii operaţie de cezariană.

Incidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” din Focşani. Femeia de 35 de ani, din Odobeşti, a născut copilul pe cale naturală şi ulterior a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii de la Terapie Intensivă au încercat să o salveze, dar după mai multe tentative eşuate au fost nevoiţi să constate decesul.

Surse apropiate anchetei spun că familia a depus plângeri la Poliţie şi Parchet, solicitând să fie verificat modul în care au intervenit medicii în timpul naşterii şi de ce nu s-a efectuat operaţie cezariană, ţinând cont că femeia era supraponderală.

Cazul este anchetat de autorităţi, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. O anchetă internă are loc şi la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” din Focşani, unde specialiştii vor încerca să stabilească dacă personalul medical a acţionat corect în timpul naşterii şi în cadrul Secţiei Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ