O elevă din România a fost acceptată la 5 universități britanice. A obținut și o bursă de 27.000 de lire!

723

O eleva de clasa a XII-a de la Colegiul National Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea a obtinut o bursa in valoare de 27.000 de lire de la University of East London datorita rezultatelor academice exceptionale pe care le-a avut pe perioada liceului.
Codruta Stroe a aplicat la studii in strainatate cu ajutorul unui consilier EDMUNDO (serviciu gratuit de consiliere in strainatate) si a fost acceptata la 5 universitati britanice, la programe de licenta in psihologie.

Codruța Stroe este în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea și a aplicat prin intermediul serviciului gratuit de consiliere EDMUNDO la cinci programe de licență în psihologie în Marea Britanie.
A fost acceptată condiționat la toate universitățile la care a trimis dosarul și, în urma selecției, University of East London se afla între opțiunile finale.
Pe 12 aprilie a primit vestea cea bună – University of East London i-a oferit Vice Chancellor’s Scholarship în valoare de 27.000 de lire pentru rezultatele foarte bune obținute pe perioada liceului.

”Lucrurile care m-au determinat să aleg studiile în Marea Britanie au fost vechile mele dorințe și scopuri. Timp de 9 ani am avut probleme destul de grave în familie. Pentru a face abstracție cât de cât de probleme, m-am refugiat în învățat, teatru, filme, foarte multe gânduri și, în special, în muzică. Mai mult, devenisem foarte matură în gândire”. – spune Codruța Stroe.
”Am intrat în posesia bursei la aproximativ trei săptămâni de la completarea formularului. Într-o zi, am primit un e-mail de la UEL, iar subiectul era “Scholarships”. L-am citit fugitiv și am accesat pagina unde trebuia să răspund la cele patru întrebări. Le-am citit pe toate, dar de data asta cu mare atenție, și am ajuns la concluzia că nu e dificil de răspuns. În timp ce răspundeam la prima întrebare, m-au năpădit emoțiile. Am făcut o pauză care s-a prelungit până a doua zi când am continuat să scriu tot la prima întrebare. Știam că termenul limită e destul de îndepărtat, ceea ce îmi dădea timp suficient să mă răzgândesc în ceea ce privește răspunsurile.
Pot spune că am stat aproximativ o săptămână ca să găsesc modul perfect de a răspunde. Sunt o persoană perfecționistă și minuțioasă, ceea ce mă face să găsesc foarte ușor ceva ce poate fi retușat sau îmbunătățit. De asemenea, încerc să iau decizii și să fiu cât mai sigură de ele, astfel încât mai târziu să nu am îndoieli. Am mai completat și câteva câmpuri unde mi se cereau date, precum numele complet, data de naștere etc. și asta a fost tot. Peste câteva zile, am verificat mail-ul și aveam o singură noutate. Era fix răspunsul de la UEL care începea astfel: “I am delighted to inform you that you have been selected by the University of East London to receive the prestigious Vice-Chancellor’s Scholarship for your school!”. I was shocked! Când am realizat că nu poate fi o glumă, am început să cânt, să sar și să dansez de bucurie. Când a venit mama mea acasă și i-am spus a început să plângă de fericire, m-a luat în brațe, m-a felicitat, pot spune ca a fost momentul perfect! Nu am întâmpinat dificultăți în completarea formularului. Datele personale sunt lucruri pe care toată lumea le știe, iar răspunsurile întrebărilor au venit natural. Am scris exact ceea ce am gândit și simțit” – mai spune Codruța Stroe.

Tinerii interesați să studieze în străinătate pot beneficia de consiliere gratuită pe parcursul întregului proces de aplicare prin intermediul EDMUNDO, serviciu oferit de Grupul EDUCATIVA, care pune la dipoziție tinerilor români informații, consiliere și asistență pentru admiterea la peste 185 de instituții de învățământ superior din Europa, Asia, SUA și Canada încă din 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ