O elevă de top din Timișoara vrea să salveze lumea de cancer! Ce mare universitate a lumii a acceptat-o ca studentă!

1211

O tânără din Timişoara vrea să descopere leacul pentru cancer. Şi nu doar visează, ci şi munceşte pentru asta. A reuşit să devină studentă la Oxford, după ce alte patru mari universităţi din Marea Britanie s-au bătut să o convingă să li se alăture.

Iulia Florişteanu: „Tata aştepta să-mi înmâneze…uite ţi-a venit scrisoarea. Am deschis-o şi am văzut că am fost acceptată”.

Aşa a primit Iulia vestea că a fost admisă la Universitatea Oxford, unde erau 10 aplicanţi pentru un loc la specializarea Biologie. În plus, alte patru univesităţi din Marea Britanie şi-o doreau ca studentă. Dar Oxford rămâne marea iubire. Timişoreanca plănuieşte să rămână şi să lucreze în cercetare.

Iulia Florişteanu: „Sper ca România să avanseze foarte mult în domeniul Ştiinţei,dacă se va ivi această posibilitate, ori să vin înapoi chiar să introduc eu acest domeniu”.

Culmea, deşi pasionată de ştiinţele umaniste, este elevă la un liceu cu profil real. Indiscutabil, biologia este materia preferată. Însă a înţeles repede că nu în România îşi poate urma visul, acela de a descoperi un leac pentru cancer.

Coleg de liceu: „Sunt coleg cu Iulia din clasa a 9-a. Ea m-a inspirat şi pe mine să vreau să merg în străinătate. Nu m-am mirat foarte tare, că am ştiut că a muncit foarte mult pentru asta”.

Nici pentru profesori nu este o surpriză faptul că Iulia a fost admisă la cinci universităţi britanice de prestigiu.

Mariana Boşneac, profesor de limbă engleză la Colegiul Naţional Bănăţean: „Dacă vine cineva să-mi ceară părerea, întotdeauna îi îndemn să facă acest lucru: dacă e să meargă şi să-şi lase prieteni şi familie aici, atunci măcar să o facă pentru a fi printre cei mai buni”.

Statisticile arată că, anual, cam 20 de absolvenţi ai Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara optează pentru studii universitare în străinătate.

Sorin Ionescu, directorul Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara: „Școala românească a produs şi va produce dintotdeauna copii de valoare. Învăţământul românesc intră într-o sferă a globalizării în care produsele sale se regăsesc pe toate pieţele educaţionale mondiale”.

Taxa pentru un an de studiu la Oxford este de 11.500 de euro. Costurile pentru cazare dublează suma. Universitatea are însă facilităţi pentru unii studenţi, în funcţie de performanţele lor şcolare şi de veniturile părinţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.