O delegație din Baden-Württemberg la Timișoara

115

Timișoara construiește punți de colaborare internațională: Găzduiește o delegație din Baden-Württemberg de Zilele Culturale ale Germanilor din Banat.
Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a primit vizita unei delegații reprezentând Landul Baden-Württemberg, oraşul Ulm si Asociaţia Şvabilor Bănăţeni din Germania. Printre oficialii germani s-au numărat Thomas Strobl, locţiitor al prim-ministrului landului Baden-Württemberg și ministru de interne, Gunter Czisch, primarul orașului Ulm și Peter-Dietmar Leber, preşedintele Asociaţiei Şvabilor Bănăţeni, alături de consilieri locali și specialiști în domeniul culturii din diverse instituții publice. Aceștia au fost însoțiți de consulul Germaniei la Timișoara, Regina Lochner.

Subiectele abordate au vizat posibilitățile de colaborare între oraşele Ulm și Timişoara. Având în vedere filonul cultural comun, atât din perspectiva apartenenței la familia europeană, cât și cea la spațiul Danubian, există premise bune pentru proiecte comune între cele două orașe. În spirit de cooperare, delegația germană a dăruit Timișoarei vrabia din Ulm, mascota orașului cu stema Baden-Württemberg pe aripă. Municipalitatea a oferit la rândul ei ca memento o serie de trei tablouri cu orașul nostru și cartierul Cetate.
Mai mult, titlul de Capitală Europeană a Culturii, pe care Timișoara îl deține în acest an, impulsionează activitatea operatorilor culturali și deschide noi oportunități de consolidare a relațiilor din plan extern. Delegația a fost plăcut impresionată de evenimentele culturale din oraș din aceste zile, precum concertul de joi seara de la Filarmonica Banatul susținut de Orchestra Națională a Franței.
Timișoara este un oraș în care comunitatea germană a avut și are în continuare o prezență extrem de activă în viața culturală, o dovadă concludentă fiind chiar evenimentele din cadrul Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat, la care vor lua parte și membrii delegației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.