Consiliul Județean Timiș nu mai are bani să finalizeze noua maternitate a orașului

132

Consiliul Județean Timiș mai are nevoie de 7,5 milioane de lei ca să finalizeze noua maternitate de lângă Spitalul Județean din Timișoara, construită cu fonduri transfrontaliere.

Este vorba despre cheltuieli neeligibile care au fost subestimate inițial de administrație, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.
„Sunt niște cheltuieli pe care noi le-am subestimat față de cheltuielile existente pe piață și atunci trebuie ajustate cu realitatea din teren, pentru că nu trebuie să ne trezim după aceea că facem o licitație, mai ales că suntem pe ultima sută de metri cu acest proiect și nu vine nicio firmă, nici un participant. Am făcut o sondare a pieței și atunci ne-a reieșit că în ultima vreme s-au scumpit anumite echipamente, anumite materiale și trebuie să adaptăm acești indicatori tehnico-economici la noile realități”, spune Alin Nica.
Inițial, conducerea Consiliului Județean Timiș a vrut să împrumute cei 7,5 milioane de lei de la Ministerul Finanțelor, însă investiția nu se încadrează între proiectele pentru care se pot face astfel de contractări. Noua maternitate ar trebui să fie gata în luna septembrie.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.