O companie de stat cu 13.000 de angajati își trimite de azi oamenii în șomaj tehnic

87

Toți cei aproape 13.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor intra în șomaj tehnic, prin rotație, începând de azi și până pe 7 iunie. Măsura a fost luată din cauza reducerii semnificative a vânzărilor de energie electrică şi, implicit, a veniturilor companiei.

Potrivit unui comunicat al CEO, pentru prevenirea şi limitarea apariţiei unor cazuri de infecţie cu COVID-19, Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 a impus luarea unor măsuri restrictive inclusiv în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor operatorilor economici, o parte din activitatea economică a ţării fiind redusă semnificativ cu consecinţe directe asupra consumului de energie electrică la nivel naţional.

În acest context, în perioada ianuarie – martie, CE Oltenia a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică, respectiv a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare.

”În acest sens, s-a stabilit la nivelul fiecărei entităţi organizatorice schema minimă de personal care poate asigura desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă şi întreruperea/reducerea temporară a activităţii societăţii în perioada 13 aprilie – 5 iunie, ce va avea ca efect programarea, în acest interval, a unui număr de minim 17 zile lucrătoare în şomaj tehnic /salariat, într-o singură tranşă sau în cel mult două tranşe. În intervalul 13 aprilie – 10 mai vor intra în şomaj tehnic un număr de 6.532 de salariaţi din totalul de 12.860, urmând ca restul salariaţilor să intre în şomaj tehnic în intervalul 11 mai – 7 iunie”, se precizează în comunicatul CEO.

sursa – agepres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ