15.1 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

O clădire istorică din centrul Timișoarei va străluci din nou!

Primăria veche a municipiului, clădire monument istoric, urmează să fie reabilitată dacă Primăria Timișoara reușește să evacueze Direcția Agricolă din clădire.

Primarul Nicolae Robu spune că a trimis deja solicitarea de evacuare și că din primăvară se va demara reabilitarea clădirii. După ce frumoasa clădire a vechii Primării va fi fost modernizată ea va rămâne în continuare Facultății de Muzică și Teatru, care activează și acum acolo.

“Primăria Veche va trebui să aibă o altă destinaţie, mult mai legată de viaţa cetăţii, a ceea ce se va întâmpla în Piaţa Libertăţii, care să devină scenă în aer liber, unde studenţii de la Facultatea de Muzică să susţină zilnic concerte instrumentale, de la muzică clasică până la cea modernă, iar tinerii artişti plastici îşi vor putea expune creaţiile în spaţiile deschise, unde accesul publicului este mult mai larg şi gratuit”, spune primarul Nicolae Robu citat de Radio Timișoara.

De cealaltă parte, şeful Direcţiei Agricole Timiş, Doru Petanec spune că mutarea până în aprilie este imposibilă în condiţiile în care există o arhivă de peste 40 de ani.Prin urmare, se încearcă prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor.

Clădirea a fost construită de austrieci în perioada 1731-1734. Pe fațada clădirii este amintită trecerea prin oraş a tânărului Mihail Eminescu, când avea 16 ani şi era sufleur în trupa de teatru a lui Pascaly.

Sursa: Radio Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nou poligon de pregătire pentru pompieri va fi amenajat la Timișoara! Autoritățile românești vor face antrenamentele la comun cu omologii sârbi

Pompierii din Timiș colaborează cu autoritățile din Serbia! Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș lansează proiectul transfrontalier, care constă în amenajarea unui centru comun...

Petrecere cu activități distractive și ridicări cu balonul pe Stadionul Știința, la Poli Kids Fest

Campusul Universității Politehnica Timișoara se va transforma sâmbătă, 1 iunie 2024, într-o adevărată lume a copilăriei cu ocazia celei de-a treia...

Citește și :