O asistentă din vestul țării rupe tăcerea. Cum tratează medicii asistentele care ”nu execută”

2369

O asistentă medicală din Arad a decis să nu mai tacă și să facă publice nemulțumirile din sistemul de sănătate românesc, scrie newsar.ro.

Ea a relatat, pe Facebook, o întâmplare pe care a trăit-o la locul de muncă.

Angela Iencsi a reprodus o discuție mai aprinsă avută cu un medic arădean. Ea atrage atenția asupra modului în care sunt tratate asistentele de cei mai mari în funcție, atunci când nu sunt suficient de punctuale în a realiza activitățile care le revin exclusiv medicilor.

Iată postarea asistentei medicale din Arad:

” !!!!!!! Până când Românie, mai permiți asemenea ticăloșii?!

Discuție reală intre femeie medic si asistenta medicală, la locul de muncă:

“POATE VREI SĂ TE BAG UNDEVA!” (spune „pretinsa d-nă” medic),
“NU…, CĂ O SĂ VĂ MULȚUMESC, LA FEL… ”, (raspunde asistenta, detașată).

Dupa care, “doamna” medic, înghite un nod vârtos, că de fapt, s-a injurat singură… și se stropșește la asistenta, SĂ NU-I MAI VORBEASCĂ URÂT!!

Când o „pretinsa doamna” MEDIC, cică, se adreseaza cu tentativă INJURIOASA, unei ASISTENTE medicale, pentru că nu a fost suficient de punctuală în a EXECUTA ACTIVITĂȚI care îi revin EXCLUSIV medicului (efectuarea pansamentelor, scrierea condicii de farmacie, completarea de buletine de tip “comandă de salvare”, sau verificarea in foaia pacientului, dacă medicul împricinat și-a scris medicația, sau nu, etc. (pe lângă restul de activități, pe care asistenta medicală le are)), [iar asistenta are curaj sa ii raspunda: „daca nu va convine, nu aveti dedcat sa va faceti singura treaba!”], vă sugerez sa aveți un comportament suficient de politicos și de “punctual”, ca in exemplul de mai sus.

Prea multul bun simt al asistentelor medicale, le conduce la a efectua sarcini care nu le apartin, si la a se supune exploatarii din partea superiorilor in mod nedrept si nejustificat. Fapt care este ilegal, si care nu este altceva decat depasirea competentelor care decurg din fisa postului asistentului medical. Preluarea sarcinilor altora nu inseamna harnicie, ci lasitate!

Cum se poate intrentie exploatarea, din partea unui superior? Injurand asistentul medical, tratandu-l cu condescendenta (peiorativ), amenintandu-l, batjocorindu-l, dispretuindu-l, sabotandu-l, sau spunandu-i alte asemenea..

In momente in care se produc incidente, asistentul medical iese vinovat, tocmai pentru ca nu a avut curajul sa spuna „NU!”, celui care il exploateaza. IAR LEGEA NU IARTA PE NIMENI, PENTRU CA A FOST SERVIL CU MEDICUL, SAU A AVUT PREA MULT BUN SIMT SA FACA SI CEEA CE NU TINE DE EL, in timp ce ar fi trebuit sa isi faca treaba lui!!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ