Nume mari ale muzicii populare vin la Timișoara! Luni începe Festivalul ,,Mariana Drăghicescu”

251

În Anul Centenarului, organizatorii manifestării pregătesc o ediție aparte a Festivalului Concurs de Interpretare Vocală „Mariana Drăghicescu”. Va începe luni, 24 septembrie, cu preselecția concurenților, care se va desfășura la sediul Centrului de Cultură și Artă Timiș, str. E.Ungureanu, nr. 1, la ora 13:00.

Regulamentul și Fișa de înscriere disponibile pe: www.prodatina.ro, www.ccajt.ro, www.timisoara.tvr.ro, pe paginile de Facebook: Festivalul-Concurs Mariana Draghicescu și Asociatia Pro Datina.

Marți, 25 septembrie, finaliștii ediției a XVI-a vor participa la activitățile incluse în cadrul Săptămânii Culturale “Mariana Drăghicescu”: popas la Castelul Banloc, șezătoare muzicală filmată în curtea Școlii din Partoș, prânzul și cina la Mănăstirea din Partoș, întâlnire cu Părintele Varlaam, slujbă de pomenire.

Miercuri, 26 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Capitol va avea loc Spectacolul Tematic: “Romania Centenară – folclorul unește românii”.

Participă laureați ai Festivalului de la edițiile anterioare: Simona Alexandru, Alexandra Chira, Georgiana Necșa, Ancuța Corlățanu.

Invitat, Ciprian Roman.

Românii din Banatul Sârbesc vor fi reprezentați pe scena Festivalului de Fanfara din Coștei.

Un alt moment de suflet este dedicat lui Ionuț Groza, jurnalistul TVR Timișoara, care s-a stins fără să-și împlinească o dorință arzătoare, aceea de a aduce la Timișoara românii din Valea Timocului. Felicia Stoian și echipa festivalului realizează momentul muzical-cultural “Ionuț Groza – Branco Olar”, aducând în scenă Ansamblul “Kud Lubnica” și proiecții cu imagini TVR.

Participă soliștii: Liliana Laichici, Vasile Conea, Dumitru Teleagă.

Joi, 27 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Capitol va avea loc concursul soliștilor vocali, urmat de un recital Ilie Medrea și a doua serie de laureați: Stana Stepanescu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop, Ioan Surdu.

Vineri și sâmbătă, 28 și 29 septembrie, concurenții și echipa TVR vor porni în excursia “Pe urmele Marianei Drăghicescu”, poposind și la Atelierul de Creație Costume Populare din Câlnic-Reșița, care oferă ca premiu special o ie realizată de doamna Liliana Ionașcu, unui concurent desemnat de un juriu alternativ de tineret, alcătuit din elevi și studenți ai Școlii de Arte, Colegiului Național de Arte “Ion Vidu” și Facultății de Muzică din Timișoara.

Gala Laureaților se va desfășura la Bogâltin – Cornereva, duminică, 30 septembrie, de la ora 13:00. În recital: Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Ștefania Strejescu și Ioan Surdu.

Invitată de onoare, Sava Negrean Brudașcu.

Spectacolele de la Timișoara vor fi transmise în direct de TVR Timișoara și TVR3.

Intrarea se face pe bază de invitații care se pot obține începând de miercuri, 19 septembrie, de la sediul Centrului de Cultură, str. E. Ungureanu, nr. 1, între orele 10:00 și 16:00 și la Sala Capitol: luni, miercuri și vineri între orele 10:00 și 14:00, marți și joi, între orele 14:00 și 19:00.

sursa foto: tvr3.tvr.ro

sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ