”Nu vom fi depunctați!”

251

ACS Poli Timișoara nu riscă nicio depunctare. Clubul de Liga I a găsit resursele financiare pentru a plăti prima tranșă de 100.000 de euro datorați în contul transferului brazilianului Pedro Henrique.

Informațiile apărute zilele trecute în presa centrală referitoare la iminenta depunctare a lui Poli nu au niciun temei. Șefii clubului de primă ligă dau asigurări că acest scenariu nu se va produce. Și asta pentru că s-a găsit varianta financiară de a achita prima tranșă a transferului lui Pedro Henrique. Adică cei 100.000 de euro ce aveau termen de plată 30 noiembrie.

”Am găsit finanțare pentru plata la Pedro Henrique. Un prieten din lumea afacerilor ne ajută să plătim prima tranșă pentru atacant brazilian. E vorba de un contract de creditare în valoare de 100.000 de euro. Astfel vom putea achita prima tranșă. Rata a doua ar fi de plătit până la sfârșitul lunii februarie. Mai avem timp să găsim soluții”, a anunțat șeful violeților, Sorin Drăgoi.

Transferat în urmă cu doi ani la Timișoara, brazilianul Pedro o costă pe ACS 200.000 de euro, sumă ce trebuia achitată până la finalul acestui an. Poli a obținut amânarea cu câteva luni a termenelor și astfel nu va intra în penalizare.

Șeful ACS-ului a explicat că situația financiară a clubului rămâne una dificilă deși s-a ameliorat considerabil în ultima perioadă. ”Nu este o situație ușoară cea pe care o avem. Nu e disperată, dar eu cred că putem să încheiem campionatul cu bine și să nu retrogradăm. Nu ne depunctează nimeni. Suntem singurii care nu am luat toți banii de la LPF din prima tranșă. Dar ne-am descurcat și în aceste condiții”.

În 29 decembrie așteaptă punctele de la TAS

ACS Poli a aflat și termenul la care se judecă la TAS. Ultimele zile ale anului le pot aduce violeților 8 puncte din penalizarea cu care au fost sancționați de LPF și FRF în vară. Procesul lui Poli va fi judecat de forul elvețian în 28 și 29 decembrie.

”Am primit înștiințare cu privire la procesul nostru de la TAS. Termenul de judecată va fi de 28 și 29 decembrie. Eu zic că avem șanse de 99,99% să câștigăm acest proces și să ne primim punctele înapoi. Până în iarnă nu vom mai fi ultimii în clasament, aproape sigur că vom băga pe ASA sub noi”,  subliniat Drăgoi.

LĂSAȚI UN MESAJ