Nu-ți cureți trotuarul? Atenție, Poliția Locală împarte amenzi!

270

Polițiștii locali au dat deja peste 160 de somații timișorenilor care nu și-au măturat trotuarele de zăpădă, iar agenții promit că vor trece la sancțiuni.

Ca urmare a temperaturilor scăzute și a stratului de zăpadă depus în orș, poliţiştii locali au demarat, începând de miercuri, verificări cu privire la respectarea obligaţiilor pe care le au locatarii şi agenţii economici de îndepărtare a zăpezii și de prevenire a formării gheții pe trotuare în fața imobilelor de locuit, precum și în fața societăților comerciale.

S-a acționat pe raza întregului orș, fiind aplicate un număr de 163 de somații, care au fost ulterior verificate pentru a se stabili dacă s-au respectat. Printre zonele verificate se numără cea centrală, Circumvalațiunii, Girocului, Complexul Studențesc, Lipovei și altele.

Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni și la reprezentanții societăților comerciale să dea dovadă de spirit civic și să ia măsuri de curățare a trotuarelor pentru a evita nu numai sancționarea, cât mai ales posibilele accidente la care sunt expuși cei care circulă prin zonă.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, atât cetățenii, asociațiile de locatari, cât și reprezentanții instituțiilor și ai societăților comerciale au obligația să îndepărteze zăpada și gheața ori de câte ori este necesar de pe trotuarele din dreptul imobilelor de locuit sau pe care le folosesc în alte scopuri.

De asemenea, au obligația și de a îndepărta țurțurii când aceștia se formează la acoperișuri. Sancțiunile pentru persoane fizice se încadrează între 500 și 1.500 lei, iar pentru persoane juridice sunt între 1.500 și 2.500 lei. Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ