„Nu sunt de acord cu regionalizarea Banatului și a Românei, în general”, a declarat, la Timișoara, liderul naționalist Bogdan Diaconu

3968

Acesta a mai precizat, la emisiunea Vocile Banatului de la Digi 24 Timișoara, că nu se opune din principiu, unei asemenea dorințe, în fond legitime, pentru locuitorii din zona de vest a României, însă, ” în contextul geo-politic actual, o asemenea decizie ar fi periculoasă pentru integritatea tării”.

Diaconu, care a venit la Timișoara in calitate de președinte al Partidului România Unită, a adăugat că, în schimb, dacă partidul său va ajunge la guvernare în toamna acestui an, va susține puternic schimbarea cadrului fiscal actual.

„Îi înțeleg pe timișoreni că resimt o reală frustrare în raport cu faptul că această regiune oferă foarte mult bugetului național și, în schimb, a primit puțin pentru satisfacerea nevoilor locuitorilor săi. Însă, pentru a schimba lucrurile nu este nevoie să regionalizăm România, ci să modificăm substanțial Codul Fiscal. De exemplu, este firesc și necesar ca taxele și impozitele inclusiv pe profit să se plătească comunităților locale, pentru că acolo se realizează activitatea economică. Astfel, firme mari precum Petrom sau Smithfield să plătească impozitele pe profit la Timișoara, pentru ceea ce vând aici și nu la București, așa cum prevede acum Codul Fiscal”, a spus acesta.

Bogdan Diaconu, care a fost aliat al Victor Ponta in PSD, de unde a plecat cu scandal, cu vreo doi ani în urmă, a mai spus ca proiectul USL de regionalizare a României a fost praf în ochii românilor, ” fiind prost gândit de artizanii săi de atunci: Crin Antonescu, Victor Ponta, Klaus Iohannis, Hellvig, Dragnea, în primul rând, și oricum nu avea nicio șansă să fie pus vreodată în practică, așa cum a fost el gândit”, a încheiat liderul PRU.

5 COMENTARII

  1. Acest domn ar trebui sa citeasca despre istoria locurilor acestea. Banuiesc ca ideile ii apartin legat de regionalizare. Acesta se va intimpla cum doresc marile puteri,cum de alfel s-a intimplat cu istoria Banatului de alungul existentei lui.

    • aiurea…el mananca rahat doar pentru ca asa e programul conservelor rusesti. Nu ii pasa nici de regionalizare, nici de situatia europeana si democratii testate, el are venitul asigurat si atat. Poti sa-i demonstrezi ca minte in legatura cu secretarul de stat ungur sau orice altceva din cate ii fata mintea, trece instantaneu la alta minciuna. Dar vai de el, vine alt mancator, mai bun, mai cu diplome, mai cu grade, Marian Munteanu, si el trebuie sa stea in spate, sa nu mai macane…

  2. 1. Nu e decât un Corneliu Vadim Tudor care n-a avut timp să citească. 2. E pus să acopere un segment politic al patriotarzilor care se bat cu cărămida în piept, cum a fost și VCTudor 3. Nu e de capul lui. Are și el o academie la bază, ca și prietenii lui … voluntari. 4. E doar o gogoașă umflată pentru ăia care privesc din avion… Vlad Țepeș s-ar tăvăli de râs…

  3. Nu e nici o problemă că Jakab István, demisionarul de la PPMT sucursala Mureș, ăla cu independența Transilvaniei și Jakab István de la UDMR, secretarul de stat în guvernul Cioloș sunt două persoane completamente diferite? Întrebam și eu…

  4. …boul asta se raporteaza doar la bani !!au nevoie de banii de aici din BANAT…au nevoie in continuare sa ne jefuiasca (tipic miticilor ce conduc deocamdata)…dar de civilizatie si de gradul de cultura , prostul asta nu a auzit ???…poate Vestul ,Banatul , Ardealul sa saturat sa fie asociat cu miticii, sau cu alte zone , care ne fac de rusine cam prin toata lumea . Poate avem si noi ( vesticii sau provincia , cum va place voua , miticilor sa ne spuneti) de IDENTITATE , de AUTONOMIE (de ce nu) si mai ales de respect in fata lumii civilizate …aia vestica …nu a voastra , ca de a voastra ne-am saturat . Ne-ati facut destul de rusine .

LĂSAȚI UN MESAJ