Nu și-a reînnoit permisul și a rămas fără armă. Ce reguli trebuie să urmeze posesorii

68

Un tânăr din Caransebeș a rămas fără arma și muniția pe care le deținea. Polițiștii s-au dus la el acasă și i-au luat pistolul cu bilă și muniția pentru că posesorul nu și-a reînnoit permisul.

Acum, tânărul de 28 de ani, este și cercetat pentru ”nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”.

Polițiștii din Caraș-Severin reamintesc posesorilor de armă că trebuie să urmeze niște reguli stricte.

Iată ce stipulează legea:

(1) Permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare. (2) În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin. (1) la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) şi i) din Legea nr. 295 din 2004 actualizată şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare.

(4) Permisul de armă conferă titularului drepturile prevăzute de lege şi după radierea din acesta a armelor înstrăinate prin vânzare, donaţie, închiriere sau comodat, până la expirarea termenului de valabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ