„Nu mi se pare normal ca în Timișoara anului 2019 părinții să zugrăvească sălile elevilor” crede Gabriela Popovici

148

Anul școlar abia a început. Aparent fără prea mari probleme la nivelul județului nostru. Sau cel puțin așa susțin autoritățile locale ce nu au ratat ocazia de a face fel de fel de promisiuni în prima zi ca în campania electorală.

Acum, după momentul festiv, încep să recunoască că nu totul este în regulă.

Gabriela Popovici, consilier din partea PSD aeată unele deficiențe. Cu întârziere mare dar bine și acum. Semnalul de alarmă tras de Popovici este real.

Municipalitatea nu pune la dispoziția școlilor fondurile necesare pentru modernizarea școlilor din Timișoara. Alocarea acestor fonduri de renovări a școlilor din municipiu este la limita inferioară. Majoritatea care sunt racordate la sistemul COLTERM nu au facturile plătite din primăvară.
Gabriela Popovici mai crede că banii merg preponderent la unele școli mai cu ștaif în defavoarea celor mai mărginașe.

„Domnul primar a participat luni la festivitatea de deschidere a școlilor la cele cu renume din Timișoara. Nu l-am văzut niciodată de când sunt consilier local să meargă într-o altă zonă, de exemplu la Școala Gimnazială Nr.1 sau la Școala Gimnazială Nr 15. Frumos ar fi să se acorde o atenție și școlilor care nu sunt în lumina reflectoarelor”, și-a continuat ideea, Gabriela Popovici.

Nici situația burselor de merit nu este mai bună. Acele fonduri au fost tăiate fără o alternativă.

„Celelalte utilități și le plătesc cu firimitura ca să nu ajungă furnizorii să le taie accesul la aceste utilități. Din cauza finanțării mai slabe nu se mai pot acorda bursele de merit pentru copii. În mod normal aceste burse se acordau peste media de 8,50. Însă, din cauza faptului că bugetul pe 6 luni s-a transformat în bugetul pe 12 luni și accesul elevilor la bursele de merit a fost restricționat. Unii copilași au nevoie de această bursă, pentru că nu toți elevii au o situație financiară decentă și depind de acei bani. Poate depind pentru caiete, rechizite, pachețelul cu care merg la școală. Și este trist că nu au acces la acești bani.

Un fapt care nu mi se pare normal în Timișoara anului 2019 ca părinții să zugrăvească sălile propriilor copii. Să schimbe dușumelele, să schimbe băncile și scaunele ca să se poată desfășura în mod decent procesul de învățământ. Și toate acestea din cauza lipsei de finanțare a primăriei” explică situația consilierul local PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ