Nu mai sunt bani pentru varianta de ocolire a Timişoarei! Premierul Cioloş: „Vedem ce putem face şi pentru acest proiect al centurii” VIDEO

90

Timişoara nu va avea variantă ocolitoare completă, cel puţin deocamdată. Asta pentru că masterplanul este bătut în cuie, bugetul a fost repartizat şi nu se mai pot face suplimentări.

Premierul Dacian Cioloş, aflat la Timişoara, a tranşat situaţia. Zilele trecute primarul Timişoarei, Nicolae Robu, îşi arăta nemulţumirea că, deşi construirea centurii ocolitoare a oraşului este cuprinsă în Masterplanul de transport al României, obiectivul nu are finanţare. Edilul timişorean spune că îi va cere explicaţii premierului. Dacian Cioloş a lămurit situaţia: nu sunt bani şi pentru Timişoara!

„Nu am discutat pe această temă a centurii, dar voi avea o discuţie cu primarul Timişoarei. Trebuie înţeles că Guvernul a preluat un masterplan cu o anumită prioritizare şi fondurile pentru investiţii existente. Nu se poate vorbi de o schimbare foarte mare sau de o suplimentare, şi pentru că există reducerea veniturilor ca urmare a relaxării fiscale şi a creşterii salariilor. Nu am putut discuta subiectul reprioritizării. Am considerat că e mai înţelept să trecem la treabă şi să aplicăm priorităţile deja stabilite. Îmi aduc aminte că ani de zile, şi când eram la Bruxelles, s-a cerut stabilirea unui masterplan, a unui plan clar de priorităţi care să fie stabilite. Voi vedea în cadrul discuţiilor cum a fost bugetat acest proiect”, a spus Dacian Cioloş, primul ministru al României.

Premierul recunoaşte importanţa variantei de ocolire a Timişoarei şi spune că va încerca să rezolve problema. Nu în curând însă!

„Pentru o metropolă regională aşa cum este Timişoara e foarte important un asemenea proiect. Iată, la fel mi s-a spus şi la Iasi. Nu contest că prioritizările sunt bune sau nu, nu sunt în măsură să o fac, vedem ce putem face şi pentru acest proiect al centurii Timişoarei”, a adăugat Cioloș.

Potrivit Masterplanului de transport, şoseaua ar urma să aibă o lungime de 20 de kilometri, iar investiția este estimată la 124 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ