Nu le-a ieşit! 15 kilometri de autostradă în 15 decembrie, promisiune neonorată

1799

Oficialii Ministerului Transporturilor nu s-au ţinut de cuvânt. Ministrul Sorin Buşe a promis deschiderea a 15 kilometri noi de autostradă pe Lugoj – Deva în 15 decembrie. Însă planurile din birou nu se corelează întotdeauna cu realitatea din teren. Aşa se face că, în 15 decembrie, şantierul autostrăzii era încă în toi, iar termenul de deschdere amânat cu 5 zile.

„Pe 15 decembrie vor fi dați în folosință 15 kilometri de autostradă pe lotul 2 Lugoj-Deva și o să mai fie 3 kilometri la A3. Acest lot nu este important pentru ieșirea pe autostradă, ci este important pentru Petricani. După cum știți, eu chiar am lucrat în zonă, la Renault, și toată lumea din Doamna Ghica vine pe Petricani. Este aglomerație foarte mare, mai trece și trenul câteodată și se blochează de multe ori. Dacă deschidem acest tronson putem oferi o altă alternativă în cazul în care se produce un accident sau un blocaj oamenii să poată ajunge în nordul orașului pe acea variantă folosind șoseaua de centură. Este programată (deschiderea – n.r.) pe 20 de decembrie”, declara Sorin Bușe, ministrul Transporturilor, în 19 noiembrie.

Situaţia din teren nu a permis însă acest lucru. Se mai lucrează la marcajele rutiere şi de abia acum începe inspecţia tehnică în vederea recepţiei.

„La lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe sectorul Dumbrava – Margina se execută ultimele lucrări pentru amenajarea nodului rutier de la Margina. De asemenea, se lucrează la finalizarea lucrărilor de semnalizare verticală şi orizontală – marcaje, table indicatoare. La solicitarea antreprenorului general privind recepţia şi, implicit, deschiderea celor 15 km de autostradă, am dispus ca în perioada imediat următoare să se efectueze inspecţia tehnică”, a declarat Cătălin Homor, directorul CNAIR.

Lotul 2 din tronsonul Lugoj-Deva are 28 de kilometri, dar ei nu vor fi finalizaţi decât anul viitor. Investiţia se ridică la 562.730.583 de lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ