Nu doar Timişoara are probleme cu nunţile rromilor. În Reşiţa se aplică amenzi

624

Nu doar locuitorii Timişoarei se plâng că sunt deranjaţi de fiecare dată când comunitatea rromă sărbătoreşte o nuntă. Şi în Reşiţa se întâmpla astfel de „paranghelii” în cadrul cărora nuntaşii se chefuiesc pe domeniul public, fac gălăgie şi îngreunează traficul mergând în coloană cu maşini de lux.

După un astfel de episod, autorităţile locale din Reşiţa au reacţionat imediat. În urmă cu două zile a avut loc o nuntă în cartierul Muncitoresc, iar Poliția Locală Reșița s-a deplasat la locația respectivă și a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 10.400 de lei pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

„Subliniem faptul că Primăria Municipiului Reșița nu va aproba acest gen de evenimente care contravin Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și care presupune ocuparea abuzivă a domeniului public al municipiului Reșița prin amplasarea de corturi, mese sau grătare, care afectează circulația pietonală și rutieră precum și liniștea și ordinea publică din zonă. De asemenea, precizăm că autoritatea publică locală nu va permite desfășurarea unor asemenea evenimente, care nu respectă prevederile legale în vigoare și care nu se încadrează normelor de conduită”, transmite primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Şi în Timişoara, cât e vara de lungă, comunitatea rromă organizează nunţi. Aceste „paranghelii”, cum le-a numit chiar şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu sunt văzute cu ochi buni nici de municipalitatea timişoreană. Robu a declarat public în mai multe rânduri că nu va mai permite adunări de acest fel pe dmeniul public.

Sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ