”Nu avem de ales” Primăria Timișoara începe tăierea cablurilor de TV, internet și telefonie de pe stâlpi

522

Cablurile care atârnă pe stâlpi și la colțurile caselor din Timișoara revin în atenția autorităților locale. Însă mult prea târziu, în condițiile în care acestea trebuiau duse în subteran de mai bine de un deceniu și jumătate.

Prima tentativă a avut loc acum nu mai puţin de 16 ani. Consiliul Local Timişoara din 2003 a luat în discuţie problema şi aleşii au decis ca toate reţelele de telecomunicaţii să fie amplasate în subteran, în zonele protejate şi în preajma monumentelor istorice. Firmele de telecomunicaţii ar fi trebuit să mute cablurile existente în pământ, iar cele care urmau să pună reţele în aceste perimetre să le introducă direct în subteran. Bineînţeles că nu s-a întâmplat aşa. Nicio firmă nu s-a sinchisit să respecte măsura.

Acum, primarul Timișoarei anunță o nouă campanie. Aceasta constă în tăierea tuturor cablurilor, chiar cu riscul de a lăsa populația și firmele fără cablu TV și internet.

”Începem și pe direcția asta o campanie, vom intra în forță în aceste cabluri și le vom tăia pur și simplu. Primăria nu este de vină că vor rămâne fără cablu TV și internet. De vină sunt firmele care nu înțeleg că nu se mai poate continua așa. Aceste cabluri creează și insecuritate, pentru că avem stâlpi periculoși de înclinați datorită greutății suplimentare a acestor cabluri. Sunt foarte multe în foarte multe locuri și dacă nu se înțelege cu vorba bună și nu s-a înțeles atâta vreme, nu avem de ales”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

În toamna anului trecut locuitorii din zona bulevardului Mihai Viteazu au simțit pe pielea lor ce înseamnă să se taie cablurile. Când a fost reabilitatăă strada, muncitorii au tăiat toate cablurile și oamenii au rămas fără cablu TV și internet timp de câteva zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ