Nu ard defel gazul în 2016! Investiţii de milioane ale E.ON în Timiş. Unde se va lucra anul acesta

119

E.ON România a anunţat miercuri că, anul acesta, se are în vedere modernizarea a circa 18 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale în judeţul Timiș. S-a estimat că, în 2016, valoarea proiectelor de investiţii va depăşi 3,6 milioane lei.

În municipiul Timișoara se vor moderniza nouă kilometri din reţeaua locală, în principal pe străzile Cozia, Dr. Ioan Mureșan, Pomiculturii, Constantin cel Mare, Berzei, Traian Vuia, Panselelor, Victor Hugo, Dimineții și Anton Pavlovici Cehov. Investiţii importante vor viza în acest an şi localităţile Giarmata Vii și Lugoj unde se vor moderniza în total alţi 9 kilometri de reţea de gaze naturale.

În ultimii 10 ani, E.ON a investit 55 milioane lei în județul Timiș. S-a lucrat la modernizarea și extinderea a 295 kilometri de rețele de distribuție a gazelor naturale din județul Timiș, cele mai importante investiții fiind realizate la Timișoara, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Urseni, Albina, Lugoj, Giroc și Dumbrăvița.

Doar anul trecut, compania a modernizat reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Timiş pe o lungime de circa 13 kilometri, din care aproximativ 6,5 kilometri de conducte și branșamente au fost înlocuiţi în municipiul Timișoara. Valoarea totală a proiectelor de investiţii derulate de companie în 2015 în judeţ a depăşit 2,7 milioane lei.

Într-un deceniu, investiţii de 1,3 miliarde de euro în 20 de judeţe

La nivelul întregii companii, prezentă în 20 de judeţe, reţeaua de gaze naturale a E.ON România a fost modernizată (prin înlocuire conducte şi protecţie catodică) pe o lungime de aproape 6.350 de kilometri şi a fost extinsă pe o lungime de circa 1.250 de kilometri.

Efortul investiţional al E.ON în cei 10 ani de prezenţă în România a totalizat peste 5,12 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ