Noutăți de pe autostrada Lugoj – Deva! Termen optimist de deschidere. FOTO

5459

Membrii asociației Pro Infrastructura au mai dat o raită pe șantierul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva. După o inspecție din aer a lucrărilor, specialiștii spun că segmentul va fi gata complet abia în anul 2019. Asta în condițiile în care termenul limită este luna septembrie a acestui an.

„Așa arată de la înălțime zona vestitului deal „al liliecilor”, parte din lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva. Imaginile surprind capătul de vest al versantului, acolo unde se construiește un viaduct cu 6 deschideri peste calea ferată (CF209), DN76 și DJ706A. În prezent se instalează grinzile (operațiune care se va încheia probabil la finalul săptămânii viitoare) și predalele. Urmează în scurt timp armarea și turnarea plăcii de suprabetonare. Constructorul (UMB) este bine mobilizat și, conform informațiilor noastre, dorește ca în următoarea perioadă să închidă lucrările pe restul lotului de 22,139 km dintre Deva și Ilia, astfel încât să își concentreze forțele pe zona Șoimuș (viaductele de acces în „dealul liliecilor” și versantul propriu-zis cu soluția de consolidare, nodul și Centrul de Întreținere și Coordonare Șoimuș). Chiar dacă în acest an majoritatea lucrărilor pot fi gata, rămâne acest segment estic de câțiva kilometri de la Șoimuș/Deva care, cel mai probabil, va fi finalizat abia în T1-T2 2019 dacă nu apar probleme deosebite”, arata analiza celor de la Pro Infrastructura.

Lotul este cuprins intre Ilia și Soimus, are sub 22 de kilometri și costă 420 de milioane de lei. Lucrările au început la finalul anului 2013 și termenele au fost amânate mereu din cauza proiectării deficitare a autostrăzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.