Noul pod a fost adus pe șantierul pasajului Popa Șapcă. Când începe montarea?

494

După o perioadă de aparentă stagnare, lucrurile par că încep să se miște pe șantierul pasajului Popa Șapcă. Astăzi de dimineață a fost adus în șantier podul pasajului Popa Șapcă, o structură metalică de 25 metri lungime -atât va fi anvergura acestui pasaj!- și 4.4 metri lățime. El va fi montat pe poziție începând din 21 August 2017, declară primarul Robu.

Acesta a scris, pe pagina sa de Facebook, că așteaptă ”să se încheie cercetările arheologice, pentru a se putea intra în forță și pe str. Popa Șapcă propriu-zisă:
• cu ce-a mai rămas de făcut la rețelele de utilități,
• cu construcția zidurilor delimitatoare ale carosabilului -scheletul de rezistență, format din piloni duși la 10 m adâncime a fost deja realizat-,
• cu lărgirea la 4 benzi a carosabilului,
• cu amenajarea trotuarelor și pistelor de bicicletă,
• cu plantarea de copaci pe toată lungimea, pe ambele părți,
• cu amenajarea fâșiilor de spațiu verde.”

Ținta este finalizarea lucrării înainte de venirea iernii, adică cu cel puțin jumătate de an mai devreme decât termenul contractual!

Update: Potrivit primarului Nicolae Robu, autoritățile au primit avizul de la CFR Călători și de la CFR Infrastructură pentru a monta podul. Adică se va întrerupe traficul feroviar, timp de o săptămâna, începând din 21 august.

De asemenea, edilul șef spune că descărcarea arheologică va fi gata în maximum două săptămâni și lucrările vor fi reluate. Robu spune că sunt toate premisele ca pasajul să fie deschis înainte de venirea iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.