Noul Cod Fiscal loveşte în… arbitri şi în cluburile mici de fotbal

963

Schimbarea noului Cod Fiscal afectează fotbalul din ligile inferioare ale județului Timiș. Arbitrii și observatorii AJF-ului sunt obligați să se constituie în PFA-uri ceea ce va ridica automat și costurile de organizare pentru cluburi.

Noul Cod Fiscal ce a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016 va influența și fotbalul mic. Campionatele județene aflate sub jurisdicția AJF-ului Timiș vor fi afectate de noile modificări. Concret, cheltuielile de organizare sunt așteptate a crește începând din retur. Deloc o veste bună pentru și așa săracele cluburi din eșaloanele județene.

Ce a dus la această modificare? Obligativitatea oficialilor de a încasa legal, conform noului Cod Fiscal, baremul de arbitraj. Dacă până acum baremul era plătit de cluburi în baza unor chitanțe emise de AJF Timiș, din această primăvară acest lucru nu mai este posibil. ”Fiecare oficial al AJF-ului trebuie să se constituie PFA pentru a putea încasa baremul. Cei care nu fac acest lucru nu vor mai fi delegați, fie că e vorba de arbitri sau observatori”, li s-a transmis oficialilor.

La fiecare joc, oficialii se vor prezenta cu facturier și chitanțier propriu pentru a putea încasa baremul cuvenit. Pentru că sumele încasate vor fi impozitate la finalul anului cu CAS, sănătatea și impozitul pe profit, baremurile vor fi indexate cu aproximativ 50%.

Așa se face că în aceste zile câteva sute de arbitrii și observatori aleargă între Registrul Comerțului și Administrația Finanțelor Timiș pentru rezolvarea actelor. De partea cealaltă, cluburile încearcă să găsească resurse pentru a rezista cu noile cheltuieli într-un fotbal și așa foarte aproape de limita desființări. Rămâne de văzut câte vor rezista în noile condiții, existând deja mai multe posibile abandonuri anunțate.

În ”ograda” AJF-ului timișean se află trei eșaloane de seniori (Liga a 4-a, Campionatul Județean, Municipiu/Promoție), dar și categoriile de copii și juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ