Centrul istoric se poate schimba oricând. Primarul Timişoarei continuă amenajările-VIDEO

397

Centrul istoric al Timişoarei va suferi modificări în viitor. Dacă timişorenii au crezut că, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, nimic nu se mai schimba în centrul istoric, atunci se înşală. Primarul vrea să mai facă unele modificări… la nevoie.

Edilul şef al Timişoarei a spus că, dacă va fi nevoie şi dacă timişorenii vor dori acest lucru, pe străzile pietonale din zona centrală pot apărea obiecte noi de mobilier sau jardiniere cu flori. În acest sens, primarul a avut o întâlnire cu Ordinul Arhitecţilor şi Asociaţia Peisagiştilor.

„Concluzia fost că după ce lăsăm să fie folosit centrul istoric în noua amenajare, vom face o analiză să vedem unde se impun dotări suplimentare cu mobilier stradal şi jardieniere cu flori. Momentan supervizăm şi apoi putem veni cu unele completări. Evident, ce se face trebuie să fie la acest nivel, nu se afectează nimic din ce e făcut, dar să se posteze bănci în plus, asta se poate face”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Piaţa Libertăţii este o piaţă de evenimente, aşa cum a fost ea concepută în anul 1730. În Piaţa Unirii s-a pus pavaj nou cu piatră cioplită manual şi s-au amenajat locuri pentru 24 de terase sezoniere. De asemenea, în mijlocul pieţei a fost amplasat un covor de iarbă care va fi irigat, dar şi vechea fântână a fost reamenajată. În Piaţa Ţarcului, precum şi pe toate cele zece străzi cuprinse în proiect, care au devenit astfel pietonale, a fost pus pavaj. Totul a costat 65 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ