18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Noua pictură murală din Complexul Studențesc captează atenția trecătorilor

Lângă Cantina Politehnicii pe un perete, a apărut o pictură murală. O siluetă neagră a unui bărbat care se uită într-un telefon, iar deasupra este scris cu litere mari: „MAI PRIVEȘTE CERUL”.

Pictura se află pe peretele care odinioară era scorojit, plin de mesaje obscene, iscălite cu grafitti. Ulterior peretele a fost vopsit pentru a acoperi mesajele, iar în prezent este pictat.

Tehnologia acaparează viața de zi cu zi. Nu trebuie să fii critic de artă ca să-ți dai seama că desenul îi îndeamnă pe trecători să se deconecteze din mediul digital și să… mai privească peisajul din jurul lor.

Ce cred trecătorii despre pictură

Unii dintre studenți o privesc cu multă curiozitate, fiindcă până acum nu era acolo. Alții se declară încântați, spunând că murala arată mai bine decât clasicele mesaje cu grafitti.

Chiar și copiii o apreciază, deși sunt prea mici să o înțeleagă. Și ei se joacă pe telefon, dar nu petrec atât de mult timp ca adulții.

 

Alte subiecte :

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Părintele Gheorghe Kobor a redat speranța celor ce și-au pierdut-o

O veche vorbă din popor spune că „omul sfințește locul”. Astfel de cazuri putem întâlni la tot pasul dacă cercetăm mai atent locurile și...

Citește și :