Nouă migranți descoperiți în două mașini, la frontierele din vestul țării. Aveau călăuze din țară

22

Poliţiştii de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, au depistat nouă cetăţeni din Bangladesh, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul a doi cetățeni români.

„Transportul”, format din două mașini, a fost observat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune pe DN59A, în timp ce se deplasa dinspre garnița cu Serbia. Imediat, autoturismele au fost oprite de polițiști în dreptul localităţii Comloşu Mic. Mijloacele de transport erau conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 20, respectiv 38 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Arad.

La verificările efectuate asupra celor două autoturisme, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interior se mai aflau nouă cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei nouă pasageri sunt cetăţeni din Bangladesh, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani. La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de ceilalţi doi cetăţeni români, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei, cu ajutorul acestora

LĂSAȚI UN MESAJ