Nouă licitaţii, niciun interes! Proiectul malurilor Begăi, în pericol din cauza unor biciclete

311

Primăria Timişoara riscă să returneze fondurile europene câştigate pentru proiectul „Reabilitarea malurilor canalului Bega”. Totul din cauză că o mică componentă din proiect, achiziţia a 140 de biciclete care să umple rastelurile de pe maluri, nu pare să se realizeze.

Autorităţile au organizat până acum 9 licitaţii pentru a găsi un furnizor de biciclete, dar fără succes. La nicio licitaţie nu s-a prezentat nicio firmă, preţul oferit de autorităţi fiind de 103.000 lei, ceea ce înseamnă 735 de lei pentru o singură bicicletă. Totuşi, producătorii spun că suma este prea mică.

„Noi avusesem alte 8 licitaţii în tentativa de a contracta un furnizor pentru biciclete. Nici de data aceasta nu s-a prezentat nimeni. Trebuie să vedem ce facem pentru că deja lucrurile ajung la ridicol. Aceasta este a noua încercare. Nu vrea niciun furnizor să se prezinte. Pe unul îl ştim, că ne-a fost partener pe sistemul intermodal (n.r. sistemul de închiriat biciclete în oraş). Ei spun că data trecută au câştigat la un preţ mai mic şi nu rentează. Nimeni nu vrea să crească preţul”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Problema este că, dacă autorităţile nu găsesc un furnizor pentru cele 140 de biciclete, toţi banii câştigaţi de la UE pentru reabilitarea malurilor Begăi, peste 40 de milioane de lei, vor fi în pericol. Adică, autoritatea va trebui să îi înapoieze dacă nu are îndeplinite toate condiţiile din contract până în 30 iunie 2017.

biciclete-ratt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.