Noua lege a pensiilor ar creşte vârsta de pensionare la femei

30

Noua lege a pensiilor vine cu o nouă formulă de calcul bazată pe creşterea economică, dar aduce şi alte modificări, de exemplu creşterea vârstei de pensionare până la 63 de ani în cazul femeilor.

Guvernul pregăteşte şi decizia prin care le permite tuturor celor au vârsta de pensionare să-şi continue activitatea până la 70 de ani, însă doar dacă vor să facă acest lucru.

La această decizie, în primul rând, au contribuit mai mulţi factori. Pe lângă alinierea cu aceste tendinţe europene, ţinem cont cumva de criza din sistemul de pensii, pentru că statul ia în calcul lucrul acesta, nu în ultimul rând de o criză pe piaţa forţei de muncă şi chiar de evoluţia demografică negativă în România, dar şi în alte ţări din UE. Într-adevăr pentru mulţi dintre noi, perspectiva de a munci până la 70 de ani nu este o perspectivă îmbucurătoare. Cu toate acestea, uitându-ne tot la celălalte ţări din Europa, o parte dintre ele deja au integrat în câmpul forţei de muncă aceşti seniori, pentru că această criză a forţei de muncă se înregistrează nu numai în România şi atunci cumva se încearcă o compensare a lipsei de specialişti din anumite zone prin readucerea în activitate a acestor seniori” a răspuns Corina Diaconu, manager în resurse umane.

LĂSAȚI UN MESAJ