Noua clădire a Spitalului de Copii din Timişoara nu va fi finalizată în acest an, fiind încă nevoie de bani

773

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat, miercuri, într-o vizită la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara pentru a vedea care este stadiul construcţiei noului corp de clădire. Ea a dat ca termen realist pentru începerea funcţionării unităţii medicale în acest imobil începutul anului 2021.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a primit-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, la noua clădire a Spitalului de Copii Timişoara, aflată în construcţie, şi i-a explicat că mai este nevoie de bani pentru ca aceasta să fie finalizată.

„Arată bine şi a fost gândit totul pe normele moderne de fluxuri medicale. A avut mare atenţie la acest aspect domnul manager, împreună cu colaboratorii, cu DSP care s-a implicat să fie totul funcţional. În interior este făcut aproape tot. Ce a fost greu a fost făcut. Însă mai trebuie daţi bani, destul de mulţi pentru că furnizorii aşteaptă plăţile imediat. Noi suntem la zi, chiar luni am făcut o plată de 300.000 de lei, tot ce a fost facturat am plătit. Mai au situaţii de lucrări de circa 2 milioane pregătite, ele sunt la verificat acum şi mai au, mi-au spus că ei au capacitatea, dar le trebuie plăţile cât mai prompt. Noi nu mai putem acoperi, am pompat destul de mult acum şi ne bazăm pe ce vine de la dumneavoastră”, a spus Nicolae Robu.

Sorina Pintea i-a replicat edilului că a promis în luna ianuarie 15 milioane de lei pentru investiţie şi a emis atunci o filă de buget de 10 milioane de lei. „Eu am venit pregătită. Am zis 15 milioane în ianuarie, am trimis fila de buget pentru 10 milioane şi mai trimitem o filă cu cinci, exact cum am promis”, a spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii a aflat de la primarul Nicolae Robu că, din cei 10 milioane de lei transmişi, la Timişoara au ajuns doar 3,4 milioane lei, deocamdată. Reprezentantul constructorului, Adrian Viliga, i-a spus ministrului Sorina Pintea că anul acesta nu se va putea finaliza construcţia din cauza plăţilor întârziate.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că începutul anului 2021 este un termen realist pentru funcţionarea spitalului în noua clădire. „Pe puţin 20 de milioane de euro costă dotarea integrală. Banii ăştia se găsesc, dar dacă totul este finalizat şi pus la punct, în momentul acela… nu poţi să vii în iunie şi să spui că e nevoie de bani. Marea provocare va fi dotarea. Nu degeaba am venit aici şi am vrut să văd pentru că noi trebuie să pregătim bugetul pe anul viitor. Dotarea va fi făcută parţial de Ministerul Sănătăţii, Consiliul Local trebuie să vină cu o parte din sumă. 2020 este un obiectiv optimist. Aş merge pe varianta prima parte a anului 2021 cu dotări la nivel corespunzător şi obţinerea autorizaţiilor necesare. Mai pot apărea contestaţii la licitaţie”, a spus Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.