Acuzații incredibile: Un pacient a murit după o intervenție banală. Ar fi fost făcută de o infirmieră, într-o toaletă

4259

Un bărbat îi acuză pe medicii spitalului orășenesc din Horezu că sunt vinovaţi de moartea tatălui său. Bărbatul de 69 de ani a ajuns pe picioarele lui la spital și după o banală clismă, a fost transferat în șoc septic la spitalul județean din Râmnicu Vâlcea, unde a murit. Poliția, procurorii și colegiul medicilor fac verificări în acest caz.

Chirilă Bălașa a ajuns la spitalul din Horezu, din cauza unei banale constipaţii. Avea încredere totală în medici și nu a vrut să se trateze după ureche. „Mi-a zis ca daca vreau să-l duc pana la spital. Pe picioarele lui s-a dat jos din mașină și a intrat singur în spital, fără nicio problemă”, povestește fiul victimei. După două ore, s-a întors să îşi ia părintele acasă. „Tatăl meu era pe o bancă acolo, la urgențe, tremura, se vedea că plânsese, avea ochii roșii. (…) mi-a zis cred că mi-a spart prostata”. Domnul doctor mi-a zis că nu crede că are nimic și este normal să-l doară intestinele după ce i s-a făcut acea clisma”, continu[ acesta.

Așa că, susține familia, l-au trimis acasă, cu recomandarea să ia aspirină şi paracetamol. S-a simțit, însă, din ce în ce mai rău, aşa că fiul său l-a dus înapoi la spital, în aceeaşi seară. 12 ore mai târziu, medicii din Horezu au cerut trasferul pacientului la spitalul județean din Rm.Vâlcea. Omul a ajuns acolo în stare critică, cu șoc septic și, cu toate că a fost operat de două ori, s-a stins.

Oamenii spun că intervenția la spitalul din Horezu i-a fost făcută de către o infirmieră, într-o toaletă, și nicidecum într-un cabinet. Ei cer ca cei care l-au trimis prea târziu la Râmnicu Vâlcea să răspundă pentru neglijența lor. Au depus plângere penală la poliție, ajutați de un reprezentant al unui ONG ce reprezintă drepturile pacienților.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ