Noua carte a președintelui Iohannis a fost lansată la Universitatea Politehnica FOTO-VIDEO

126

Președintele României și-a lansat ultima sa carte la Universitatea Poltehnica Timișoara, vineri seara. Volumul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, a fost prezentat chiar de Klaus Iohannis în Centrul de Conferințe al UPT.

„Am incercat să prezint, într-o manieră accesibilă , principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă . De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze proprii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, afirmă Klaus Iohannis.

Șeful statului și-a petrecut toată ziua la Timișoara. Acesta a vizitat Memorialul Revoluției, centrul vechi și a fost prezent la aniversarea de 75 de ani a Universității de Vest din Timișoara.

sursa foto: www.presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ