Nou an universitar la Politehnică a început cu surprize de la Honeywell. Video

817

Dacă e final de lună septembrie, e firesc să înceapă anul universitar, cel din octombrie. După principiul mai bine mai devreme decât mai târziu.

Miile de studenți de la Universitatea Politehnica s-au înghesuit cu mai mult sau mai puțin elan la deschiderea festivă a școlii. Și cum încă nu s-a reușit terminarea unei săli polivalente cu capacitate de multe mii de locuri, studenții și dascălii lor au purces la festivități defalcate pe facultăți și secții.

Seria ceremoniilor a fost deschisă de Facultatea de Automatică și Calculatorare, care și-a așteaptat bobocii la Casa Tineretului. Iar toate celelalte momente festive s-au desfășurat în spațiile Politehnicii.

La Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică, Facultatea de Mecanică și Facultatea de Științe ale Comunicării, studenții cu rezultate deosebite în anul precedent au avut parte de o surpriză. Au primit premii substanțiale în bani și obiecte, din partea unor parteneri economici de tradiție ai Universității.

„Pentru noi este începtul unui nou an universitar, pentru boboci – startul într-o perioadă a vieții de care își vor aminti cu drag mulți ani de acum înainte. Suntem nerăbdători să ne cunoaștem mai bine și să facem lucruri remarcabile împreună.”, cu aceste cuvinte a primit tinerii, rectorul Universității, profesorul.Viorel-Aurel Șerban.

Ca și în alți ani, festivitățile de deschidere au avut la prezidiu reprezentanți ai conducerii universității, decani ai facultăților, distinși membrii ai mediului academic, oficialități locale, precum și colaboratori din mediul economic.

Printre firmele care s-au gândit să și materializeze în ceva folositor studenților colaborarea dintre mediul economic și universitar a fost, ca și în alți ani, compania Honeywell din Lugoj. Firma are o dezvoltare excelentă și din unele surplusuri s-a gândit să facă donații pentru dotarea unor laboratoare.

Inaugurarea unui laborator Honeywell a fost foarte bine primită de cadrele didactice de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Conducerea Honeywell Lugoj a donat o importantă sumă de bani cu care s-au achiziționat aparate de detectare și măsurare (osciloscoape, generatoare de funcții, surse de tensiune). Soluția este mult mai bună decât să fi primit unele aparate ce poate nu erau necesare sau nu funcționau la parametrii ceruți de exigențele instruirii.

„Acesta este laboratorul de măsurări electronice și electrice și prin parteneriatul pe care-l avem cu Universitatea Politehnica, anul acesta am adus aici câteva echipamente moderne de măsurare electronică și electrică. Am dotat mai multe stații cu osciloscoape, cu dezvoltatoare de semnal și mai multe aparate moderne pe care le folosesc studenții în activitatea lor. Credem că e important ca tinerii să aibă acces la aparate moderne care să funcționeze impecabil, pe care se pot baza. Pentru că atunci când finalizează studiile și intră pe piața muncii și așteptările angajatorilor sunt ca acele cunoștiințe pe care le au și experiența lor să fie de domeniul prezentului. Avem o colaborare mai largă cu Politehnica. Și la partea de bibliotecă vom continua. Anul trecut în luna octombrie am adus un laureat al premiului Nobel pentru fizică. Timp de două zile au fost întâlniri cu profesorii și studenții tocmai pentru a stârni flacăra vie a interesului pentru știință”, a precizat Paul Cărămidaru directorul general Honeywell Lugoj.

Întrebată ce s-a schimbat, mai concret, în laborator, Liliana Mâțiu-Iovan, director al Departamentului de Măsurări Electronice și Optice din cadrul UPT, a spus:

„Firmele din Timișoara și din zona Timiș vin din ce în ce mai mult să investească în Universitate, în viitorul angajaților lor. Firma Honeywell a făcut o donație importantă către Politehnică. Fonduri din care am cumpărat echipamente noi care să ajute studenții noștrii să se familiarizeze cu tehnologia și cu metode de bază pentru un viitor inginer electronist. Discutăm de câteva aparate necesare în tehnica masurătorilor care pentru orice electronist sunt necesare, este nevoie să se cunoască utilizarea acestora. Firma a făcut o sponsorizare în bani, iar ecipamentele au fost achiziționate de noi încât să fie utile studenților. Au fost procurate special pentru a fi utilizate cu studenți și a satisface nevoile de învățare ale acestora. Nu este o premieră și sperăm ca aceste lucruri să continue”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.