Noroi și inundații în Parcul Pădurice! Scenariul se repetă la fiecare ploaie. VIDEO

282

Unul dintre cele mai noi parcuri reabilitate din Timișoara se transformă într-o adevărată mlaștină la fiecare ploaie. Cum în weekend au fost destul de multe precipitații, Parcul Pădurice a fost inundat din nou. Scenariul se repetă de aproape 3 ani, la fiecare ploaie.

Un timișorean a surprins starea deplorabilă în care s-a aflat parcul la finalul săptămânii. În imaginile postate de acesta pe rețeaua de socializare Facebook se observă cum din pământ izvorăște un fir de apă care a inundat tot gazonul.

Cum iarba lipsește din mai multe locuri, pământul s-a transformat în noroi și pe aici nu se trece fără cizme de cauciuc. Asta pe lângă faptul că, deși plouă, sistemul de irigații a pornit. O problemă este și faptul că stropitorile aruncă apă nu doar pe gazon, ci și pe alei. Așa că cei care au trecut pe aici, bicicliști sau pietoni, au trebuit să înfrunte, pe lângă stropii de ploaie, și apa dispersată de sistemul de irigații.

Parcul Pădurice a fost reabilitat între anii 2015 și 2016 și a costat 4,6 milioane de lei. Autoritățile locale au promis timișorenilor un spațiu de relaxare, cu grădini japoneze sau londoneze, cu loc de joacă și multă verdeață. Însă de 3 ani, parcul se inundă de fiecare dată când plouă, iar autoritățile nu par să fie capabile să rezolve problema.

 

LĂSAȚI UN MESAJ