Nori negri în nocturna violetă

134

ACS Poli trăiește cele mai grele momente ale scurtei sale existențe. Cu restanțe financiare, un lot modest, haos organizatoric, fără priză la public și un loc de clasament în preajma retrogradării, clubul a început sezonul de primăvară cu stângul, pierzând, chiar pe Dan Păltinișanu, în fața unei contracandidate din subsol, Voluntariul primarului Pandele.

Dacă până în urmă cu câteva luni ACS Poli era percepută o grupare care plătește, nu mult, dar la timp, bazându-se pe banii publici care-i asigură existența, acum problemele sunt tot mai mari, cauzate de nebuloasa legislativă cu privire la finanțarea sportului de către autoritățile locale. Criza financiară de la ACS se înscrie, de altfel, pe linia generală a fotbalului românesc.

Lotul e încă mult mai slab decât în iarnă. A plecat căpitanul Srgian Luchin, sârbul din Variaș alegând să continue acolo unde a mai fost, la vecinii bulgari. De data aceasta la Levski, unul dintre cei doi ”granzi” (celălalt, ȚSKA, se află în mare derivă) ai țării lui Stoicikov și, fie iertat, Trifon Ivanov. O altă pierdere, cel puțin pe moment, e Curtean, mijlocașul care-i înscria trei goluri lui FC Timișoara în 2008, pe când ”exploda” la Gaz Metan, refuzând micșorarea drastică a salariului și fiind expulzat la echipa secundă, în Liga a IV-a.

Campania de transferuri din iarnă a fost dezastruoasă. Au fost aduși vreo șase jucători, toți străini, și toți de mâna a treia! Dacă Rajcomar, Pisas etc. sunt soluții, trebuie să ne rupem tastatura cu care scriem de fotbal. Cum n-au fost nici Kirschstein, bătrânul portar neamț de care clubul nu poate scăpa acum, Rufino sau Sărmov, plecați în această pauză competițională. Știți, de fapt, vreun străin care a confirmat la club, exceptându-l pe Javi Hernandez? Unul din 10, procentajul e ridicol. Și asta în condițiile în care ACS Poli are unul dintre cele mai bune centre juvenile din țară, dar asupra acestui lucru vom reveni într-un articol viitor.

La nivelul conducerii, după demisia distinsului profesor universitar Liviu Anton, hățurile executivului au rămas la Daniel Stanciu. Numai că fostul ziarist și impresar bucureștean, acum manager sportiv și analist TV, pare principalul vinovat de lotul cu totul subțire al alb-violeților…

Încet, ACS Poli alunecă. Contracandidatele s-au întărit. Voluntariul, cu tineri de la Steaua, dar mai ales cu Mitică Dragomir și Bebiță Kassai. Cealaltă ilfoveană, Chiajna, cu Milevski, Obodo, Hamza. Petrolul, cu Ziani.

Iar în play-out punctele se vor înjumătăți, timișorenii pierzând mult din avansul față de fosta echipă a fraților Dridea.

Nori negri se-adună deasupra marelui oval de beton de lângă Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ