Noile semafoare din Timișoara pun în dificultate și pietonii și șoferii-VIDEO

2208

Noile semafoare inteligente, concepute pentru fluidizarea traficului, pun în dificultate cetățenii și șoferii din trafic. Sistemul pentru trafic a intrat într-un program de exercițiu, în urmă cu o săptămână, în data de 5 iulie, marți și se va finaliza abia peste 4 luni. Implementat pe baza fondurilor nerambursabile, obiectivul are o valoare de 25,6 milioane de lei. Semafoarele amplasate în peste 40 de intersecții și cele peste 200 de camere de filmat, care au ca scop depistarea persoanelor ce încalcă legea din trafic, au creat un haos în rândul participanților la trafic. După nici mai mult nici mai puțin de 7 zile, timișorenii își declară dezamăgirea profundă, în ceea ce privește funcționarea noilor semafoare.

Bulevardul Take Ionescu este prima zonă unde s-a dat startul exercițiului pentru noile semafoare. Aici însă pietonii își pierd răbdarea, așteptând culoarea verde a semaforului. Pietonii au fost nevoiți să aștepte mai bine de două minute în dreptul semaforului. Dacă unele semafoare sunt necesare, altele nu își au rostul, susțin mai mulți trecători. Unii dintre ei au fost chiar sfătuiți de șoferi să treacă pe culoarea roșie, susținând chiar ei că semaforul nu merge bine și nu se va schimba în culoarea verde. Astfel șoferii așteptau în timp ce semaforul indica culoare verde, iar pietonii treceau pe culoarea roșie.

Nici în zona Modern, la periferia orașului pietonii nu sunt obișnuiți cu noile semafoare. Dacă pe artera din Bulevardul Take Ionescu nu sunt puse în funcțiune chiar toate semafoarele, în zona Modern, pietonii încă au nevoie să se acomodeze cu acestea. Cei mai mulți trecători ignoră în totalitate semafoarele în funcțiune, deoarece au fost obișnuiți până acum fără ele. Printre pietoni și șoferi dezamăgiți de noile sisteme ale traficului, se găsesc și persoane care sunt de acord cu noile semafoare. Câțiva pietoni se declară mulțumiți și consideră o necesitate semaforizarea orașului.

1 COMENTARIU

  1. in alta parte situatia e si mai ciudata: semafoarele arata rosu la soferi si pietoni concomitent….
    pietonii si soferii stau la stop cateva zeci de secunde pana cand se schimba culorile….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.