Noile reguli pentru examenele naționale și pentru revenirea la școală pentru pregătire

39

Limita de 10 elevi în clasă a fost eliminată din măsurile pe care trebuie să le ia școlile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat și pentru pregătirea elevilor din anii terminali, începând din 2 iunie.

Actul normativ cu regulile în școli prevede că activitățile și examenele în sălile de clasă se vor desfășura prin stabilirea locurilor, astfel încât să existe o distanță între elevi sau candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de altul. Colegiul Medicilor Suceava atrage atenția asupra unora dintre măsuri, o parte dintre ele în dezacord total cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Ordinul nr. 4.267/841/2020 al ministrului Sănătății și ministului Educației pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile/instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării a fost publicat marți seară în Monitorul Oficial.
Documentul prevede măsurile pe care le vor lua unitățile de învățământ pentru examenele naționale și pentru pregătirea elevilor din anii terminali, începând din 2 iunie. Din noul ordin a fost eliminată prevederea inițială privind limita de 10 elevi în fiecare clasă, noua reglementare fiind: „în sălile de clasă activitățile/examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi/candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de altul”.

Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască de protecție pe durata activităților și își vor igieniza regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau cu săpun. De asemenea, coridoarele, cancelaria, grupurile sanitare și sălile de clasă (mobilier și pardoseală) vor fi dezinfectate regulat cu substanțe biocide, în mod obligatoriu între schimburi (dacă este cazul) și la finalizarea programului.

LĂSAȚI UN MESAJ