Noi restricţii, din cauza caniculei, pe drumurile din vest

434

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prelungit restricţiile de circulaţie impuse miercuri, 2 august, şi pentru ziua de joi, 3 august. Astfel, în vestul ţării TIR-urile nu au voie să circule pe drumurile naţionale şi pe autostradă în intervalul orar 12:00 – 20:00.

Restricţiile sunt impuse în 15 judeţe, printre care şi Timiş, arad şi Caraş-Severin.

„Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 40 de grade)  emis  de A.N.M. Avertizarea este emisă pentru următoarele județe: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița Năsăud.

Astfel, CNAIR S.A. în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă”,
transmite CNAIR.
Drumarii aplică restricţiile pentru a proteja asfaltul care, la temepraturi atât de ridicate, se încălzeşte excesiv şi crapă sub greutatea camioanelor.

UPDATE: Restricţiile de circulaţie pentru camioanele mai grele de 7,5 tone se extind. CNAIR a decis să prelungească măsura de interzicerea circulaţiei TIR-urilor pe drumurile naţionale şi pe autostradă şi în zilele de vineri, 4 august, şi sâmbătă , 5 august, după ce meteorologii au emis pentru partea de vest a ţării cod roşu de caniculă.

LĂSAȚI UN MESAJ