Noi promisiuni de la primarul Robu: anul acesta se licitează Pasajul Solventul

260

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, vine cu noi promisiuni în ceea ce privește realizarea Pasajului Solventul. Șoferii așteaptă de mulți ani să aibă la dispoziție un nou pod peste Bega în sudul orașului, precum și un pasaj pe sub liniile de tren. Acum, autoritățile spun că problemele legate de situația juridică a terenului de acolo sunt rezolvate.

Luni seara, pimăria a primit o bucată de teren din zonă, vitală pentru realizarea pasajului.

”Terenul este optim astfel încât să putem face si pod peste Bega, după partea sudică a pasajului. Vă reamintesc, avem proiect pe fonduri europen ede modernizare a Căii Bogdăneștilor care va deveni un bulevard foarte frumos. Proiectul merge până în apropierea liniilor de cale ferată și de acolo noi vom face Pasajul Solventul. Îl demarăm pe bugetul local și din mers, dacă găsim o altă sursă de finanțare, foarte bune, schimbăm”, a declarant Robu.

Potrivit edilului șef, proiectul tehnic este aproape gata. Se mai fac unele ajustări pentru a fi în corcondanță cu legea achizițiilor publice. De asmenea, lipsește avizul de mediu. Însă, chiar și fără dosarul complet acum, Nicolae Robu susține că licitația pentru execuția Pasajului Solventul va avea loc anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ