Noi măsuri pentru vârstnici și pentru cei izolați sau aflați în carantină

448

Duminică seara, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat noi măsuri pentru oprirea răspândirea coronavirusului. Acestea vizează persoanele cu risc, cele vârstnice, persoanele izolare sau aflate în carantină și zonele urbane aglomerate.

Astfel, persoanele cu vârstă de peste 65 de ani pot ieși din case, fără declarație pe propria răspundere, pentru probleme medicale. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit despre tratamente oncologice, dializă și orice altă problemă ce nu poate fi tratată la domiciuliu.

Aceeași categorie de vârstă poate să iasă din case, în preajma locuinței, pentru a-și plimba animalele de companie în inetrvalul orar 20:00 -21:00.
Autoritățile centrale au înăsprit pedepsele pentru cei care nu respectă izolarea la domiciliu sau carantina. Cei care părăsesc casele, deși trebuie să stea acolo, vor ajunge în carantină sub pază și vor plăti cheltuilile suportate de stat pentru acel spațiu. De asemenea, cei carre părăsesc carantina, vor sta sub observație încă 14 zile și, la fel, vor achita nota de plată.

Ministrul de Interne a anunțat și cî ân cartierele din orașele țării, autoritățile locale trebuie să instaleze dispozitive cu dezinfectanți la intrarea în blocuri sau locuințe comune, iar scările și lifturile trebuie dezinfectate.

LĂSAȚI UN MESAJ