Noi fonduri europene atrase pentru investiţiile Aquatim în Timişoara

113

Aquatim a anunţat, în această săptămână, că a atras noi fonduri europene pentru finanțarea unor lucrări de investiții din Timișoara.

Contractul de finanțare semnat cu Ministerul Fondurilor Europene asigură 42 milioane de lei (sumă fără TVA), din care circa 37 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și bugetul local, iar aproximativ 4,5 milioane de lei reprezintă contribuția Aquatim.

Practic, acest proiect este o continuare a proiectului ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș”, proiect în urma căruia a rămas o sumă de bani necheltuită, practic nişte economii. În cadrul contractului sunt incluse lucrări de investiții pe care Aquatim le-a demarat începând cu anul 2007 și care au fost deja finalizate. Finanțarea acestor lucrări a fost, inițial, asigurată din fondurile proprii ale Aquatim, însă, în baza acestui contract, acestea pot fi decontate din bani europeni nerambursabili.

În cadrul proiectului sunt incluse următoarele obiective: reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și a contoarelor de branșament pe o lungime de 28 km, extinderea rețelei de alimentare pe o lungime de trei km, extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de circa trei km, reabilitarea sistemului de monitorizare a parametrilor de calitate a apei de-a lungul rețelei de distribuție, achiziția a cinci echipamente de întreținere și verificare a rețelei de canalizare, achiziția și montarea a peste 15.000 de contoare de apă rece, cu citire la distanță, în vederea înlocuirii celor clasice și interconectarea rețelei de alimentare cu apă a localității Ghiroda la sistemul centralizat de alimentare cu apă a municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ