Noi controale ale pompierilor în spațiile comerciale din Brâncoveanu, vezi ce au mai găsit de data aceasta – foto

215

Patru echipe de pompieri militari din cadrul ISU Banatul al județului Timiș, compartimentul prevenire și control, au luat la pas spațiile comerciale din zona Brâncoveanu, după ce în urmă cu ceva zile o asemenea clădire a fost cuprinsă de flăcări.

”În perioada 12-15.12.2017, 4 echipe de specialitate au desfășurat activități de control privind apărarea împotriva incendiilor, la operatorii economici din zona Brâncoveanu.
În aceste controale s-au verificat în mod special existența autorizației de securitate la incendiu, exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, instalațiilor electrice și de încălzire, asigurarea condițiilor de intervenție, verificarea modului de instruire al personalului, reglementarea fumatului și oprirea funcționării în cazul încălcării grave a cerinței de securitate la incendiu” transmit pompierii militari.
În urma acestor controale, au fost verificați 13 operatori economici, fiind constate 38 de nereguli, pentru care s-au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 de avertismente și 15 amenzi contravenționale în cuantum de 150.000 de lei.
Principalele nereguli constate, au fost:
– lipsa autorizației de securitate la incendiu;
– exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice;
– căile de evacuare sunt îngustate prin amplasarea de materiale (manechine, confecții textile, încălțăminte, etc), care reduc lățimea liberă de circulație.

Foto: ISU Banat

LĂSAȚI UN MESAJ